Graduated!
IK BEN GESLAAGD!!!
Dit had ik echt nooit verwacht. 14 juni zou ik worden gebeld. Gelukkig moest ik werken tot 2. Niet dat ik echt kon werken. Ik was tot die dag niet zenuwachtig. Ik was er zelf al vanuit gegaan dat ik gezakt zou zijn. Mijn ouders hadden het goedgekeurd dat ik toch naar Amerika zou mogen als ik gezakt zou zijn. Toen ik eenmaal thuis zat te wachten in de tuin tot de telefoon ging, sloegen de zenuwen aardig toe. Met mijn moeder en mijn zusje heb ik zitten wachten tot ik het 'verlossende' telefoontje zou krijgen. Uiteindelijk ging om 4 over 4 de telefoon. Veel herinner ik me niet meer van het telefoontje, maar wat ik nog wel weet is dat mijn mentor zei; PROFICIAT PROFICIAT PROFICIAT, je bent geslaagd! Nog steeds kan ik niet geloven dat het me wel is gelukt. Na mijn economie examen had ik de hoop al opgegeven omdat ik er niets van snapte. 3 keer raden wat mijn hoogste cijfer was.. Juist economie. Hier heb ik een 6,9 voor gehaald. Mijn hoogste cijfer ooit voor economie. Voor de rest heb ik twee 5en, twee 7ens en 3 6en. Als eindcijfer sta ik alleen maar 6en en 7ens. Ook de norm heb ik gehaald met een 5,9!
Vorige week zaterdag was de laatste voorbereidingsbijeenkomst van Travel Active. Hiervoor moesten we natuurlijk wel op de foto.

We kregen nog een keer alle informatie over de regels en over de 'cultuurshock'. Ook kregen we meer te horen over de orientatie in New York. We zijn het eerste jaar die rechtstreeks naar Newark vliegen. We vertrekken om 9.15 en moeten om 6.15 al op schiphol zijn in onze I <3 Highschool shirt. We verblijven in een hotel zo'n 10 minuten van het vliegveld vandaan. Op zater 4 augustus vlieg ik door naar mijn gastgezin.
Nu ik geslaagd ben komt het allemaal wel heel dichtbij. 3 juli ga ik naar Amsterdam om mijn visum aan te vragen. 7 juli ga ik op vakantie en als ik dan terug kom, heb ik nog een weekje in Nederland voordat ik weer vertrek. Ik tel de dagen al af.
Nog 42 dagen tot dat ik vertrek naar the United States of America.
Hoi Romy,
Dat heb je mooi gedaan zeg. Helemaal als je verbaasd bent over je eigen prestaties.
Het is een leuke spannende tijd die je nu tegemoet gaat.
Eerst lekker op vakantie. Uitrusten, feesten.
Dan naar Amerika. Je wens komt uit.
Hopelijk zien we elkaar voor die tijd nog.
Veel liefs,
Amanda, Jeffrey en Paul
wheeeeeeeew! Only 4 weeks left!